IN BEELD


De Sefapane Soccer Foundation (SSF) is dus actief in 3 townships rondom Phalaborwa. Namakgale, de grootste en tevens meest ontwikkelde township herbergt 37.400 inwoners. Selwane, de kleinste en tevens minst ontwikkelde township telt ongeveer 14.800 inwoners. De laatste township Lulekane heeft met 15.700 inwoners het grootste aantal spelers van de SSF.

Ondanks de vele verschillen worden alle townships gekenmerkt met overmatig milieuvervuiling, werkloosheid en daardoor meer criminaliteit. Veel mensen staan urenlang langs de kant van de weg om sinaasappels of ander eten te verkopen voor een ‘peulenschil’. Omdat ouders, en vaak alleenstaande moeders, moeten werken worden de kinderen bij een kinderdagverblijf gedropt. Helaas zijn deze verblijven vaak onderontwikkeld, te klein en te weinig geschoolde mensen die voor de kinderen kunnen zorgen.

Naast de soccer foundation is Sefapane nog actief met andere projecten. Zo word er op het tented camp (http://sefapane.co.za/lodges/lodgessefapane-tented-camp/)  regelmatig weekenden georganiseerd met talentvolle leerlingen waar ze scholing krijgen over het nut van de natuur en waarom milieuvervuiling zo slecht is. Daarnaast wordt er samengewerkt met stichting Bambanani (https://bambanani.org/), de stichting zet zich in voor de genoemde kindercrèches. Tevens heeft het fund een bijdrage aan de educatie en sport op basis-, middelbare- en speciaal onderwijs scholen. Samen met Teachers for Africa (http://www.docentenvoorafrika.nl/en/) worden er dagelijks een handvol vrijwilligers ingezet om Engelse lessen te geven, verschillende sporten aan te bieden en nog na schoolse educatieve en sportieve activiteiten. 29-09-2016


<< Terug