TERUGBLIK WINTERGAMES 2016


We zijn gestart met de Lulekani stream. Samen met de stagiaires en streamleader Shaun is de eerste week tot een groot succes gebleken. In totaal hebben ongeveer 440 kinderen geparticipeerd aan de eerste week van de WinterGames 2016. Elke dag werd een andere doelgroep aangesproken. Op maandag de spelers van onder 17, dinsdag onder 13, woensdag was speciaal ingericht voor meiden, donderdag onder 15 en vrijdag een grootse afsluiter voor iedereen. Achteraf werden de dagen overlapt, zo waren de youngsters (onder 10 jaar) elke dag aanwezig en voetbalden onder 15 en 17 met elkaar!

De tweede week vond plaats in Selwane. De nieuwste stream waar nog niet alles van een leien dakje verloopt. Desondanks werd er op Umhlanga Aces ground elke dag voetbal geademd, er was elke dag weer een enorme opkomst en fanatisme en plezier droop van de vele blije gezichtjes af. De tweede week was zeker een groter succes dan verwacht met zo'n 560 deelnemers over 5 dagen. 

De derde en tevens laatste week werd gehouden in Namakgale. Helaas kon er geen gebruik gemaakt worden van het stadium omdat de man die ging regelen opgepakt is wegens corruptie (tja dit is dus ook nog steeds Zuid-Afrika...). Gelukkig is er naast het stadium een een redelijk goed veld waar gebruik gemaakt van kon worden. De opkomst was iets minder, en aan de doelgroepen werd al helemaal niet meer gehouden. Gelukkig waren de organisatoren erg flexibel en zorgden ervoor dat er van jong tot oud gevoetbald kon worden. Eén van de gaafste activiteiten bij deze stream was toch wel het staatvoetbal! De netball veldjes achter het voetbalveld werden omgetoverd 4 tegen 4 veldjes waar de jongens technische skills konden showen. Ondanks dat deze veldjes normaal gesproken door alcoholisten gebruikt werd in de avonden, en er dus niet te ontkomen was aan de kapotte bierflesjes, voetbalden de jongens onvermoeibaar door!! zelfs op blote voeten..!! Met zo'n 315 voetballertjes de laagste opkomst van de WinterGames maar desalniettemin evenveel vreugde, passie en voetbalplezier!

27-07-2016


<< Terug